Intervju z našim direktorjem v Modrih novicah

Zlata nagrada za inovacijo leta 2023

Z iQwood smo prejeli zlato nagrado Gospodarske zbornice Slovenije za inovacijo leta 2023!

Inovacija je iQwood najtanjša masivna stena na svetu. Je brez lepil, kemikalij in kovin ter ima izredne statične in termične lastnosti.

SPIRIT Slovenija gradi prepoznavnost Slovenije in slovenskega gospodarstva v tujini s kampanjo 𝑰 𝑭𝑬𝑬𝑳 𝑺𝑳𝑶𝑽𝑬𝑵𝑰𝑨. 𝑮𝑹𝑬𝑬𝑵. 𝑪𝑹𝑬𝑨𝑻𝑰𝑽𝑬. 𝑺𝑴𝑨𝑹𝑻., katere ponosni ambasador je tudi Ekoart hiše.

Intervju v Reviji Pogled, z direktorjem podjetja Ekoart, Mihom Bogatajem

V reviji Pogled za starše, ki izide ob reviji Ciciban in Cicido, lahko preberete intervju z direktorjem podjetja Ekoart ter ustanoviteljem podjetja iQwood, Mihom Bogatajem.

#ekoart #srečigradimodom #revijapogled #revijaciciban #revijacicido #mihabogataj #arhitektura #lesenehiše #iqwood

Intervju z direktorjem podjetja Ekoart, Mihom Bogatajem

Na spletni strani Odprte hiše Slovenije je objavljen intervju z direktorjem podjetja Ekoart ter ustanoviteljem podjetja iQwood, gospodom Mihom Bogatajem.

👉 INOVATIVNE LESENE KONSTRUKCIJE PODJETJA IQWOOD – Odprte hiše Slovenije (odprtehiseslovenije.org)

#ekoart #srečigradimodom #ohs #mihabogataj #arhitektura #odprtehišeslovenije #iqwood

Hiša, ki poraja življenje, Foto: Miran Kambič

Intervju s Katarino Hostar, portal Moj Mojster

Na portalu MojMojster.net je objavljen intervju z arhitektko Katarino Hostar, s katero smo postavili preprosto in učinkovito enodružinsko hišo.

👉 Več informacij na: Katarina Hostar: Kompaktna racionalizacija Hiše JM (mojmojster.net)

#ekoart #srečigradimodom #katarinahostar #arhitektura #mojmojster

Oddaja TV Ambienti

Strateško povezovanje družb Lumar in iQwood

📢 Od hloda do hiše – vzpostavljanje slovenske lesno predelovalne verige

V podjetju Ekoart beželimo nov pomemben korak v razvoju družbe s pričetkom strateške naložbe in povezovanja s podjetjem iQwood in Lumar hiše.

S tem v Sloveniji končno nastaja partnerstvo, ki bo omogočilo povezovanje celotne lesnopredelovalne industrije – od hloda 🌳 do hiše 🏡

❗ Strateško povezovanje bo imelo pomemben vpliv na slovensko lesnopredelovalno verigo, saj bo omogočilo zapiranje krogov v Sloveniji, kar pomeni, da bo celoten proces, od hloda do končnega izdelka-hiše, potekal doma. Pogosta praksa je, da slovensko hlodovino izvažamo v tujino, nazaj pa uvažamo polizdelke in izdelke, ki imajo precej višjo ceno od cene izvožene hlodovine. Po ocenah tako v tujini ostane vsaj pol milijarde evrov dodane vrednosti. »S strateškim partnerstvom bomo bogatili lokalno okolje, saj bomo prispevali k delovnim mestom z boljšo dodano vrednostjo, hkrati pa bo dodana vrednost ostajala v Sloveniji,« je povedal Marko Lukić.

♻ »Produkt #mozničenih #lesenih #sten #brez #lepil, ki smo ga vizionarsko razvijali vse od leta 2012 dalje, sem vedno videl kot pozitivno luč v tunelu slovenske lesne industrije. Z željo po resni proizvodnji smo marsikdaj iz podjetniškega vidika šli precej po robu, saj sem verjel, da lahko le z napredkom ustvarimo izvozni produkt slovenske lesne industrije. In povezovanje z Lumarjem zdaj materializira prav to, možnost, da produkt uspešno predstavimo in ponudimo tudi v tujini,« je pojasnil Miha Bogataj, ustanovitelj, solastnik in dosedanji direktor iQwood.

🥇 #Nagrajena in okolju prijazna #tehnologija
iQwood je industrijsko zasnovan izdelek, ki združuje stoletna stavbarska znanja in sodoben pristop k gradbeništvu ter arhitekturi. »Tako so nastali konstrukcijsko izredno močni masivni leseni elementi, ki smo jih letos uspešno testirali na Zavod za gradbeništvo Slovenije – Slovenian National Building and Civil Engineering Institute – ZAG in s katerimi kreiramo popolnoma nove standarde #bio #gradnje v Sloveniji in tudi širše. Za proizvodnjo teh elementov smo morali razviti prav poseben stroj s CNC tehnologijo, za katerega smo letos prejeli srebrno nacionalno priznanje za inovacije Gospodarska zbornica Slovenije,« je pojasnil Martin Hladnik, novi direktor iQwood.

👉 Več informacij na: https://www.rtvslo.si/4d/arhiv/174821263?s=mmc.

#iqwood #povezovanje #partnerstvo #les #narava #slovenskirazvoj #produkt #trajnost #zeroemissionliving #lesnaveriga #lesjelep #brezlepil

Na fotografiji direktor podjetja Ekoart, ustanovitelj in nekdanji direktor podjetja iQwood, Miha Bogataj

Oddaja AMBIENTI oddaja o leseni gradnji 28.3. 0b 18.10, ponovitve 29.3.2020, 1.4.2020 in 2.4.2020

V oddaji smo predstavili naš sistem lesen gradnje IQWOOD. Ekološki sistem mozničenih lesenih masivnih elementov, ki je izveden s t.i. lesenimi mozniki. Lesena hiša je tako povsem brez emisij, naravna za bivanje in zaradi velike akumulacije nudi neverjetno udobje!

Lesena ikona – predavanje v MESTU OBLIKOVANJA 17.10.2018 – ZAVOD BIG

Sodelovali smo s predavanjem na dogovdku Lesena ikona v sklopu Mesta oblikovanja, ki ga organizira Zavod Big, kjer smo predstavili prednosti masivne bio gradnje in naše inovativne produkte ter neskončne možnosti gradnje z lesom.

Razstava LES 5.0. GRADNJA.ARHITEKTURA.DIZAJN

Sodelujemo na razstavi “Habitat Les 5.0. gradnja. arhitektura. design”, ki se odvija od 2. do 23.10.2018 na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Izbor kakovostnih lesenih obejktov z inovativno arhitekturno zasnovo v povezavi s trajnostnimi vrednostami in sonaravnimi principi, kjer sodelujejo vrhunski izvajalci lesene montažne gradnje v Sloveniji.

Predstavitev hiše Ekoart

Članek v reviji Gradnja in bivanje

Intervju v reviji SlowoodLife