SPIRIT Slovenija gradi prepoznavnost Slovenije in slovenskega gospodarstva v tujini s kampanjo 𝑰 𝑭𝑬𝑬𝑳 𝑺𝑳𝑶𝑽𝑬𝑵𝑰𝑨. 𝑮𝑹𝑬𝑬𝑵. 𝑪𝑹𝑬𝑨𝑻𝑰𝑽𝑬. 𝑺𝑴𝑨𝑹𝑻., katere ponosni ambasador je tudi Ekoart hiše.

Intervju v Reviji Pogled, z direktorjem podjetja Ekoart, Mihom Bogatajem

V reviji Pogled za starše, ki izide ob reviji Ciciban in Cicido, lahko preberete intervju z direktorjem podjetja Ekoart ter ustanoviteljem podjetja iQwood, Mihom Bogatajem.

#ekoart #srečigradimodom #revijapogled #revijaciciban #revijacicido #mihabogataj #arhitektura #lesenehiše #iqwood

Intervju z direktorjem podjetja Ekoart, Mihom Bogatajem

Na spletni strani Odprte hiše Slovenije je objavljen intervju z direktorjem podjetja Ekoart ter ustanoviteljem podjetja iQwood, gospodom Mihom Bogatajem.

👉 INOVATIVNE LESENE KONSTRUKCIJE PODJETJA IQWOOD – Odprte hiše Slovenije (odprtehiseslovenije.org)

#ekoart #srečigradimodom #ohs #mihabogataj #arhitektura #odprtehišeslovenije #iqwood

Hiša, ki poraja življenje, Foto: Miran Kambič

Intervju s Katarino Hostar, portal Moj Mojster

Na portalu MojMojster.net je objavljen intervju z arhitektko Katarino Hostar, s katero smo postavili preprosto in učinkovito enodružinsko hišo.

👉 Več informacij na: Katarina Hostar: Kompaktna racionalizacija Hiše JM (mojmojster.net)

#ekoart #srečigradimodom #katarinahostar #arhitektura #mojmojster

Oddaja TV Ambienti

Strateško povezovanje družb Lumar in iQwood

📢 Od hloda do hiše – vzpostavljanje slovenske lesno predelovalne verige

V podjetju Ekoart beželimo nov pomemben korak v razvoju družbe s pričetkom strateške naložbe in povezovanja s podjetjem iQwood in Lumar hiše.

S tem v Sloveniji končno nastaja partnerstvo, ki bo omogočilo povezovanje celotne lesnopredelovalne industrije – od hloda 🌳 do hiše 🏡

❗ Strateško povezovanje bo imelo pomemben vpliv na slovensko lesnopredelovalno verigo, saj bo omogočilo zapiranje krogov v Sloveniji, kar pomeni, da bo celoten proces, od hloda do končnega izdelka-hiše, potekal doma. Pogosta praksa je, da slovensko hlodovino izvažamo v tujino, nazaj pa uvažamo polizdelke in izdelke, ki imajo precej višjo ceno od cene izvožene hlodovine. Po ocenah tako v tujini ostane vsaj pol milijarde evrov dodane vrednosti. »S strateškim partnerstvom bomo bogatili lokalno okolje, saj bomo prispevali k delovnim mestom z boljšo dodano vrednostjo, hkrati pa bo dodana vrednost ostajala v Sloveniji,« je povedal Marko Lukić.

♻ »Produkt #mozničenih #lesenih #sten #brez #lepil, ki smo ga vizionarsko razvijali vse od leta 2012 dalje, sem vedno videl kot pozitivno luč v tunelu slovenske lesne industrije. Z željo po resni proizvodnji smo marsikdaj iz podjetniškega vidika šli precej po robu, saj sem verjel, da lahko le z napredkom ustvarimo izvozni produkt slovenske lesne industrije. In povezovanje z Lumarjem zdaj materializira prav to, možnost, da produkt uspešno predstavimo in ponudimo tudi v tujini,« je pojasnil Miha Bogataj, ustanovitelj, solastnik in dosedanji direktor iQwood.

🥇 #Nagrajena in okolju prijazna #tehnologija
iQwood je industrijsko zasnovan izdelek, ki združuje stoletna stavbarska znanja in sodoben pristop k gradbeništvu ter arhitekturi. »Tako so nastali konstrukcijsko izredno močni masivni leseni elementi, ki smo jih letos uspešno testirali na Zavod za gradbeništvo Slovenije – Slovenian National Building and Civil Engineering Institute – ZAG in s katerimi kreiramo popolnoma nove standarde #bio #gradnje v Sloveniji in tudi širše. Za proizvodnjo teh elementov smo morali razviti prav poseben stroj s CNC tehnologijo, za katerega smo letos prejeli srebrno nacionalno priznanje za inovacije Gospodarska zbornica Slovenije,« je pojasnil Martin Hladnik, novi direktor iQwood.

👉 Več informacij na: https://www.rtvslo.si/4d/arhiv/174821263?s=mmc.

#iqwood #povezovanje #partnerstvo #les #narava #slovenskirazvoj #produkt #trajnost #zeroemissionliving #lesnaveriga #lesjelep #brezlepil

Na fotografiji direktor podjetja Ekoart, ustanovitelj in nekdanji direktor podjetja iQwood, Miha Bogataj

Oddaja AMBIENTI oddaja o leseni gradnji 28.3. 0b 18.10, ponovitve 29.3.2020, 1.4.2020 in 2.4.2020

V oddaji smo predstavili naš sistem lesen gradnje IQWOOD. Ekološki sistem mozničenih lesenih masivnih elementov, ki je izveden s t.i. lesenimi mozniki. Lesena hiša je tako povsem brez emisij, naravna za bivanje in zaradi velike akumulacije nudi neverjetno udobje!

Lesena ikona – predavanje v MESTU OBLIKOVANJA 17.10.2018 – ZAVOD BIG

Sodelovali smo s predavanjem na dogovdku Lesena ikona v sklopu Mesta oblikovanja, ki ga organizira Zavod Big, kjer smo predstavili prednosti masivne bio gradnje in naše inovativne produkte ter neskončne možnosti gradnje z lesom.

Razstava LES 5.0. GRADNJA.ARHITEKTURA.DIZAJN

Sodelujemo na razstavi “Habitat Les 5.0. gradnja. arhitektura. design”, ki se odvija od 2. do 23.10.2018 na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Izbor kakovostnih lesenih obejktov z inovativno arhitekturno zasnovo v povezavi s trajnostnimi vrednostami in sonaravnimi principi, kjer sodelujejo vrhunski izvajalci lesene montažne gradnje v Sloveniji.

Predstavitev hiše Ekoart

Članek v reviji Gradnja in bivanje

Intervju v reviji SlowoodLife