Naš direktor je ustanovitelj podjetja iQwood

Naš direktor, Miha Bogataj, je ustanovitelj podjetja iQwood. Tehnologijo iQwood smo v podjetju Ekoart uvedli leta 2011, jo preizkušali in nenehno izpopolnjevali. Podjetje iQwood je razvilo lasten CNC stroj za mozničenje, saj je tehnologija za izdelavo iQwood sten tako edinstvena, da takšnega stroja ni bilo na trgu. V podjetju iQwood je lastniški vstop strateškega partnerja mariborskega podjetja Lumar konec leta 2021 omogočil dodaten pomemben korak k razvoju podjetja, saj je podjetje iQwood z njihovim vložkom kupil nov stroj, ki zagotavlja večjo proizvodnjo. V dveh letih je proizvodnja potrojena in tako nastaja dobro uveljavljena blagovna znamka, ki navdihuje naročnike hiš.

Kaj je iQwood?

iQwood je patentirana, masivna, izjemno stabilna in varna lesena konstrukcija, narejena izključno iz masivnega alpskega lesa, brez lepil, kemikalij in kovin. Sestavljena je iz križno zloženih lesenih plošč, trdno in trajno spojenih z masivnimi lesenimi mozniki. Ob konstrukciji debeline 9 cm, lahko izbirate še med konstrukcijami debeline 12cm, 15 cm, 21 cm in 27 cm.

iQwood konstrukcija v hišah in drugih javnih objektih

Inovacija 9 cm debeline iQwood stene nam omogoča širitev uporabe iQwood konstrukcije iz segmenta enodružinske gradnje na večje javne objekte, saj je cenovno dostopnejša. iQwood stene v kombinaciji z ilovnatimi ometi omogočajo najboljše bivalno okolje za vse generacije.

Življenjska doba konstrukcije iQwood

Ker se stena iQwood nahaja na notranji strani konstrukcije in ta zahvaljujoč naravni sestavi diha, ne pride do kondenzacije v konstrukciji, kar omogoča daljšo življenjsko dobo konstrukcije.

Ekološka gradnja domov, turističnih objektov

O ekološki gradnji je zelo pomembno razmišljati že v fazi idejne zasnove, zato je med snovanjem ideje pomembno razmišljati tudi o kakovostni lokalni zgodbi.

Najboljša izolativnost

Noben drug nosilni gradbeni material – vključno z lesenimi bruni ali lepljenimi nosilci – ne izolira bolje. Velika masa križno mozničenega lesa je zaslužna za izjemno toplotno akumulacijo, ki daleč presega klasično montažno gradnjo in je primerna tudi za pasivne hiše. Hkrati pa ta masivnost omogoča naravno zvočno izolacijo, boljšo kot pri klasično grajenih hišah.

Hitrejša gradnja, okolju in zdravju prijazna

Poleg ekološkega vidika, saj ima objekt, grajen s konstrukcijo iQwood pozitiven ogljični odtis in višje kakovosti bivanja, je gradnja z leseno masivno konstrukcijo iQwood hitrejša v primerjavi s klasično, poleg tega pa je lesna gradnja hitra in čista, manjša sta hrup in količina odpadkov na gradbišču.  Ob primernem vzdrževanju imajo leseni objekti praktično neomejeno življenjsko dobo, hkrati pa so brez lepil in strupenih kemikalij, naravno regulirajo vlago v prostoru, so požarno- in potresnovarni ter izjemno toplotno izolativni.

Estetika

Mozniki na zunanji strani stene niso vidni, zato je iQwood primeren za stene in strehe najlepših masivnih lesenih hiš.

Naša vizija: od hloda do hiše v Sloveniji

Povezava verige slovenske lesne industrije in slovenske stroke

Poleg tega, da je konstrukcija iQwood močan slovenski izvozni produkt, omogoča povezavo verige lesne industrije v Sloveniji in močno povezavo stroke, česar do sedaj v Sloveniji še nismo uspeli izvesti. Naša vizija torej omogoča, da dodana vrednost produkta v celoti ostaja slovenskim podjetjem, hkrati pa je kakovost bivanja v takšnem objektu neprimerno boljša.

Posadi drevo in ga vgradi v svojo hišo

V kolikor imate svoj košček gozda in želite v vaš dom vgraditi vaš les, poskrbimo, da ta pride v roke strokovnjakov slovenskih žag in sušilnic. Nato ga skrbno vgradimo v iQwood steno. Ob tem vas s svojim znanjem in izkušnjami vzpodbudimo, da les posekate ob pravem času, po luninem koledarju, da bo ta še dalj časa služil vašemu namenu,

Zlata nagrada Gospodarske zbornice Slovenije za naj inovacijo

S številnimi poskusi in preizkusi smo razvili najtanjšo, 9-centimetrsko nosilno leseno masivno steno na svetu, za katero smo v preteklem letu dobili zlato priznanje Gospodarske zbornice Slovenije.

Vsak dan boljši

V podjetju Ekoart nadaljujemo z butičnim delom. Ne želimo si rasti v količinskem smislu, temveč je naša želja ohranjati in nadgrajevati kakovost. Želimo biti vsak dan boljši. Eno od naših načel je, da ni nemogočih izzivov. Podjetje Ekoart je znano po tem, da se pogosto lotimo projektov, ki jih drugi ne želijo izvajati. Za nas so tovrstni projekti izziv. Zaradi ogromno izkušenj in strokovnega znanja z naročniki in arhitekti vedno iščemo optimalne in funkcionalne rešitve.

Imamo najboljše delo na svetu!

Kako lahko pomagam vam?

Miha Bogataj
direktor, Ekoart hiše

Zakaj masivna lesena hiša?
Primeri lesene hiše

Si želite živeti v lepem in zdravem?

Pokazali vam bomo, kaj vse je potrebno za zdravo bivanje. Spoznajmo se, še preden dokončate načrte.

    Vprašanje?  Pišite nam