Prava lesena hiša je masivna.

To pomeni, da ni lesen le skelet hiše – celotna hiša je lesena.
Najboljše stene in stropovi Ekoart hiše so narejeni samo iz lesa, brez lepil.

Skeletna ali masivna.

Primeri lesene hiše

Taka hiša je zdrava.

Za najboljše kar lahko ponudimo uporabljamo samo izbran lunin les, ki je posekan ob točno določenem času leta in je zaradi svoje gostote in odpornosti proti škodljivcem trajnejši kot navadni les. Zato ni v njem nobenih strupenih kemikalij in ni prepojen z nobenim sredstvom proti škodljivcem. Je 100 % naraven in biološki, popolnoma brez primesi.

Taka hiša diha.

Zdrav les, brez kemikalij in lepil, naravno regulira vlago v prostoru, tako da jo jemlje ali oddaja. Je naravna klimatska naprava. Omogoča prijetno in zdravo bivanje v vseh letnih časih, ne glede na zunanjo temperaturo in letni čas. Lahko v kombinaciji z ilovnatimi ometi. V masivni leseni hiši Ekoart se odlično spi.

Taka hiša je zelo varna.

Stena Ekoart IQwood je zaradi edinstvene konstrukcije požarno veliko varnejša od zidane, betonske ali leseno skeletne stene. V primeru požara stena IQwood dlje časa ohrani trdnost in dosega odlične vrednosti požane varnosti po standardu R120. IQwood je odporen tudi na poplave, saj se izsuši in služi naprej svojemu namenu. Služi pa tudi kot zaščita pred sevanjem, saj onemogoča širjenje visokofrekvenčnega sevanja mobilnih telefonskih oddajnikov.

Taka hiša je trdna.

Ker lahko stene, stropove in strešno konstrukcijo izdelamo iz enakih elementov, ti tvorijo izjemno kompaktno, trdno in zrakotesno konstrukcijo, primerno tudi za najbolj vetrovna območja. Zaradi svoje prožnosti pa je tudi potresno veliko varnejša od togih klasičnih gradbenih materialov, tudi pri najhujših potresnih sunkih.

Taka hiša je trajna.

Trajnost masivne lesene hiše Ekoart IQwood je ob pravilnem vzdrževanju in v normalnem stanju praktično neomejena. Ekoart zagotavlja 30-letno garancijo glede trdnosti in varnosti.

Taka hiša je topla in tiha.

IQwood stena je svetovni rekorder v toplotni izolativnosti. Noben drug nosilni gradbeni material – vključno z lesenimi bruni ali lepljenimi nosilci – ne izolira bolje. Velika masa križno mozničenega lesa je zaslužna za izjemno toplotno akumulacijo, ki daleč presega klasično montažno gradnjo in je primerna tudi za pasivne hiše. Hkrati pa ta masivnost omogoča naravno zvočno izolacijo, boljšo kot pri klasično grajenih hišah.

Taka hiša je hitro vaša.

Leseni nosilni elementi omogočajo gradnjo hiše poljubnih oblik, sodobnih ali tradicionalnih, povsem po vaših željah. Računalniško podprto konstruiranje in načrtovanje montaže zagotavljata natančnost pri gradnji. Ker so vsi elementi IQwood pripravljeni vnaprej, je gradnja hiše zelo hitra in popolnoma suha.

Primeri lesene hiše

Si želite živeti v lepem in zdravem?

Pokazali vam bomo, kaj vse je potrebno za zdravo bivanje. Spoznajmo se, še preden dokončate načrte.

    Vprašanje?  Pišite nam