Loading...

Investitorja sta si želela hiše, kjer bi se vse glavne funkcije nahajale v pritličju. Odprti in pretočni bivalni prostori, otroške sobe, spalnica, studio,… vse bo v največji možni meri povezano tudi z okolico. In kjerkoli je le možno, se iz prostorov odpirajo pogledi na lepe okoliške griče in Alpe.
Glede na to, da se zemljišče nahaja na robu mične Gorenjske vasi, so se odločili za skromno, a drzno v obliki črke V oblikovano tlorisno zasnovo, ki po arhitekturni tipologiji reinterpretira tipično lokalno vaško hišo z notranjim dvoriščem. Takšna zasnova je omogočila idealno razporeditev prostorov, glede na njihovo funkcijo, orientacijo in okolico, medtem ko smo volumensko obdržali razmerja tradicionalne Gorenjske kmečke hiše. Z uporabo preprostih in jasnih konstrukcijskih rešitev ter enostavnih finalnih obdelav, se zadržana podoba hiše vestno prenaša tudi v notranjost.

Les in ilovnat omet te pobožata v notranjosti, zunaj pa kombinacija lesene macesnove fasade in grobo, v starinskem stilu, zaribanega ometa vkljaplja objekt v tradicionalno okolje.

Sistem gradnje: objekt grajen v skeletni konstrukciji povsem brez uporabe lepil
Poraba: 15.0Kwh/m2 na leto
Materiali: les lesna izolacija in ilovica ter betonski špičak na strehi zagotavljajo povsem naravno življenjsko okolje
Prezračevanje/ogrevanje: ogrevanje z varčnimi električnimi radiatorji
Arhitektura: Matej Gašperič u.d.i.a
Statika: Punkt, Gašper Ziherl, u.d.i.g.

O podjetju Ekoart

Si želite živeti v lepem in zdravem?

Pokazali vam bomo, kaj vse je potrebno za zdravo bivanje. Spoznajmo se, še preden dokončate načrte.

Vprašanje?  Pišite nam

2018-10-05T19:17:49+00:00