ZGRADIMO HIŠO!

Podjetje

Vizija

Jaz, Miha Bogataj, vodja podjetja, univerzitetni diplomirani gradbeni inženir, si v otroštvu niti predstavljal nisem, da me bo nekega dne pot zanesla tako globoko v podjetniške vode. Študij in dobronamerna starša so mi omogočili aktivno udejstvovanje v alpinizmu in smučanju. Vso to znanje sem kasneje uporabil pri »delovnih« počitnicah in tako dodobra spoznal svet smučarskih učiteljev in alpinističnih »odpravarjev«.
Kljub temu, da sem imel že od doma podjetniško pot uhojeno, saj imamo družinsko podjetje od leta 1992, kjer se je oče ukvarjal s statiko in projektiranjem, sem po končanju študiju kar nekajkrat prekolobaril po drugih službah. Pa ne da me ne bi marali, ampak vedno me je gnala želja po novem in tako sem večkrat zapustil prijetno delovno okolje zaradi neizpolnjene iskrice, ki je v meni tlela.
Želja po kreiranju svoje življenjske poti ter pri tem podpora moje žene je prinesla, da me je v začetku leta 2009 poklical arhitekt in dogovorila sva se za izvedbo klasične skeletene hiše na Podjelah pod Pokljuko, ki si jo je želel postaviti.
Splet okoliščin mi je na pot prignal dva pridna tesarja ter vrhunskega mizarja z željo po izvedbi hiš. Idealno majsko vreme brez oblačka nam je bilo cela dva tedna naklonjeno, tako da je hiša rastla zelo hitro. Romantičen začetek. Spali smo kar na parceli in sicer vsak dan višje. Prve dni v kleti, nato na plošči nad kletjo, ko smo postavili še streho pa smo se premaknili v mansardo. Proti večeru smo v Bohinju lovili ribe in pekli čevapčiče. Ko smo pokrili streho smo se sladko muzali v prijetni mansardi. Celo noč je namreč lil dež in padala toča, naša hiša z nami vred pa je bila na suhem. Vedeli smo, da imamo veliko srečo, da nam je bilo vreme naklonjeno in da se to ni zgodilo že dan prej. In ker smo v prvo hišo vložili znanje in trud, pa tudi veselje in ljubezen, smo kmalu dobili drug objekt. Zaupali so mi, da sem objekt prevzel v celoti za zunaj zaključen objekt ter vključno z notranjimi ilovnatimi ometi. Kvaliteten objekt ter prijeten ambient je bil sam sebi referenca, tako da so se projekti začeli vrstiti in jih je v petih letih zraslo že več kot trideset…
Ekipa ljudi, ki sem si jo tekom teh let izbral in za katero s ponosom stojim, se zaveda potrebe po več, biti predan svojemu delu in v tem biti vrhunski.
Tako danes kot direktor, ‘duhovni’ vodja ter stvaritelj idej, ki rad prime za kladivo in konstruktorski software, predstavljam koordinatorja in vodjo podjetja, za katerega želim, da teče na dolge proge.
Vedno znova se za vas trudimo, da smo vrhunski. Prilagodljivi in odzivni.

 

z-duso-crna